Pagina's

Pagina's

dinsdag 27 september 2011

yellow tag


Als beloofd kom ik nog terug op de tag die ik van Marijke en Chantal heb gekregen. Maar liefst 10 dingen over mijzelf. Pfffff, dat valt niet mee, maar ik doe mijn best:

1. Het is al weer bijna een jaar geleden dat ik ben begonnen met scrappen en .... ik vind het nog steeds erg leuk om te doen. Van een paar vellen papier, een snijmat, schaar, potlood en slechts enkele stansen en creatables, kan ik wel zeggen dat mijn knutselhoek inmiddels bijna uit zijn/haar jasje begint te groeien. Gelukkig helpt het om af en toe op te ruimen.

 
2. Ik neem mij steeds voor om per maand max een bepaald bedrag uit te geven aan knutselspullen, maar ja dan loop ik even binnen bij de plaatselijke winkel, zie dat ze 'ineens' leuke spulletjes heeft liggen en dan ben ik toch weer verkocht (zoals vanmiddag dus, vier papierblokjes gekocht, maar ze waren maar € 2,50, die kun je toch niet laten liggen?)

3. Creativiteit zit best wel een  beetje in de familie. Mijn vader kan prachtig tekenen. Dochterlief kan er ook wat van, zoals ik jullie laatst heb laten zien. Ik heb een paar vreselijk handige en creatieve broers. Vooral bij de Sinterklaas- surprises probeerden we elkaar flink de loef af te steken.

4. Over broers gesproken: ik heb er wel zes. En geen enkele zus, wel vijf schoonzussen en één zwager.
Vroeger was ik wel altijd de pineut met afwassen en boodschappen doen. Gelukkig is daar later wel verandering in gekomen.

5. Ik ben geboren en opgegroeid in Roelofarendsveen. Heb vanaf mijn 24e achtereenvolgens in Strijen, Strijensas en Delft gewoond en nu dus (al weer 13 jaar) in Maassluis. Later als ik groot ben wil ik best weer graag in Delft wonen. Heerlijk in een appartementje en genieten van de stad.
O ja, ik heb na mijn middelbare school (in Leiden) ook nog een aantal maanden in Duitsland gewoond en als au-pair gewerkt: wat een flop. Ik zou voor deze dame gaan werken in Berlijn, waar ze een bedrijf ging opstarten, dat ging dus volledig de mist in en toen was ik dus toch een fulltime babysit en daar had ik nou net niet voor gekozen, dus weer lekker naar huis.


 
6. Ik ben dan wel enig meisje in ons gezin, maar ben wel de enige die is gaan voetballen! Heb ik zo'n 20 jaar gedaan. Verder ook nog gebasketbald en een blauwe maandag atletiek gedaan. Nu doe ik een poging om wekelijks te hardlopen, hoewel dat nu even niet gaat, maar ik hoop dat ik snel de schoenen weer aan kan doen.

 
7. Ik ben niet getrouwd: het is er gewoon niet van gekomen. Toen ik zwanger was van Daan hebben we het er wel over gehad, maar zo veel waarde hechten we niet aan het papiertje en daar is het bij gebleven. Vijf van mijn broers zijn wel getrouwd. Twee hebben zelfs twee dagen feest gegeven, vooral het feest in Amsterdam was er eentje om in te lijsten, zo gaaf!
Wel zijn we al 19 jaar samen! Maar het 55 jaar getrouwd zijn, zoals mijn ouders volgend jaar, dat gaat niet meer lukken.


 
8. 's Avonds hebben we hier een ritueel opgebouwd. Nadat er gegeten en afgeruimd is, duiken we op de bank en kijken (vaak alle vier) naar het laatste stukje van According to Jim, dan Two and a Half Men, That '70s Show en The Big Bang Theory: dan hebben we onze dosis humor wel weer gehad.

9. Verder hou ik erg van lezen: thrillers afgewisseld met een makkelijk-weglees-boek, en ook woonbladen vind ik heerlijk.

10. Nou, dat valt mee ik ben al bij nummer 10! Tsjaa, wat zal ik nog vertellen? Dat ik 27 jaar bij verschillende gemeenten heb gewerkt bijvoorbeeld en nu werk in een bibliotheek.... voor zo lang het nog duurt, want het ziet er niet echt rooskleurig uit. Nou ja ik kan nog voort tot half februari en wie weet gaat het meevallen. En anders....wie weet er nog een leuk baantje?

Jeetje, wat een epistel is het geworden....Hopelijk zijn jullie niet halverwege afgehaakt :)
Zo en nu mag ik de tag ook nog eens gaan doorgeven. Dit doe ik aan de dames, waarvan ik het leuk zou vinden (nog) meer te weten te komen:

Helen, Tinie, Yvon en Jolanda.
En als je er totaal niet op zit te wachten om over jezelf te vertellen, dan gewoon niet doen, het is zeker geen verplichting en dus doe je het alleen als je het ook echt leuk vindt!


groetjes, Ellen

3 opmerkingen:

Helen zei

Ha die Ellen, wat een gezellig verhaal. Bedankt voor de tag. Zal nu eens gaan bedenken wat ik ga vertellen (en wat je nog niet weet) en aan wie ik hem weer ga doorgeven. Mocht je nog niet door je knutselbudget zijn; het kruidvat heeft leuke blokjes (1.79), leuke stempels (3.99), leuke brads (0.99) en nog wat leuke hobbyspullen. Ik heb weer teveel in mijn mandje laten vallen in ieder geval, maar dat zie je in de komende maanden wel. Lieve groeten, Helen

Marijke zei

Hoi Ellen, wat een verhaal, je hebt goed je best gedaan! Leuk om wat meer over jou te lezen, ben trouwens niet afgehaakt halverwege:)) Mijn buuf werkt ook bij de bieb en de laatste jaren is er veel veranderd en moeten er steeds meer mensen uit, jammer hoor! Hopelijk kan jij nog even blijven!
Groetjes, Marijke en Chantal

greet zei

Hoi Ellen wat heb je een superleuk verhaal over je zelf geschreven. Gezellig om te lezen.

Groetjes greet