Pagina's

vrijdag 29 januari 2016

Tea time!Voor de kaart die ik jullie vandaag laat zien heb ik als model het stencil Shape Art - Circle van Dutch Doobadoo gebruikt. Het DP Afternoon Tea van Joy! is toch wel één van mijn favorieten en combineert geweldig met deze afbeelding uit het blokje Girly Girls - Paper & Pictures van Joy!

Ik heb het stencil in 3 maten uit papier geknipt en de randen van het DP bewerkt met de distresser en de kleinste cirkel vervolgens aangezet met inkt Old Paper. Vervolgens heb ik met van alles en nog wat geschoven om de kaart aan te kleden.
Uiteindelijk is het heel anders geworden dan ik tevoren in mijn hoofd had (zoals wel vaker): met het resultaat ben ik erg blij!

De lijst van de verder gebruikte materialen volgt hieronder, want om nou alles te gaan omschrijven lijkt met niet nodig, de kaart spreekt voor zich.
Het enige wat ik nog even apart wil noemen is de tekststempel uit de serie Project NL van MD. Deze heb ik gestempeld met embossing inkt én distress inkt Rich Cocoa, bestrooid met Clear embossing poeder en natuurlijk gedroogd met de heattool.

Crispy Lint - wit
Distress inkt Vintage Photo
Stans van Sizzix
Stans uit de embossingfolder & stansset Leaves van Marianne Design
Blaadjes - creatable van Marianne Design
Mulberry Paper Flower Set van ScrapBerry's
Wit roosje
Roze roosje
Paars roosje
Roze parelbloem
Dew drops - Lime Green
Houten hartjes

Heb een leuke dag!

Challenges:
Dutch Card Lovers - #247 bloemen
Creative Card Crew - #105 Anything Goes
Simon Says - Antything Goes
Cute Card Thursday - #410 Ladies only


groetjes, Ellen

dinsdag 19 januari 2016

CCH #214 - Ribbons


Gisteren is weer een nieuwe challenge bij The Crazy Challenge begonnen: Ribbons. 
Sponsor dit keer voor de prijs van de random winnaar is The Paper ShelterOok kiezen we weer een top 3 uit de inzendingen, je mag dan de volgende maand gastdesigner zijn.

Yesterday was the start of the new challenge at The Crazy Challenge: Ribbons.
We are sponsored by The Paper Shelter. The top 3 will be invited to be our guestdesigner next month.


Op mijn kaart zie je de digi 'Snug buth Stylish', die ik heb ingekleurd met derwents. Helaas laat onze printer het een beetje afweten, dus de afdruk is niet al te fraai. Het DP is van SEI - Moravia. Bovenin de hoek een paar parels van Dovecraft uit de serie Curiosity Corner. De tekststempel is van Joy!

On my card you see the digi 'Snug buth Stylish', which I coloured with my derwents. My printer isn't that well anymore, so the print isn't that nice. DP from SEI - Moravia, sentiment from Joy!

Wie weet zie ik je inzending bij The Crazy Challenge!
Hope to see your creation at The Crazy Challenge!

Challenges:
Cheerful Sketches 

groetjes, Ellen


donderdag 14 januari 2016

Découpage

Mijn volgende bijdrage voor het nieuwe jaar komt voort uit een dagje van 
opruimwoede.  Mijn knutselhoek heb ik eens flink uitgemest. Alles wat ik niet meer gebruik heb ik de basisschool om de hoek blij mee gemaakt en verder heb ik alles weer eens geordend. Extra opbergplek is nooit een overbodige luxe dus heb ik een paar ladeblokjes van Papermania aangeschaft: Bare Basics Square Drawers.


Mijn volgende uitdaging was natuurlijk om er iets moois van te maken. Ik zag het mooie découpage papier van Craft Consortium voorbij komen, dus daar viel mijn keuze op.

Omdat ik de découpagetechniek niet echt dagelijks toepas heb ik eerst even een filmpje op You Tube bekeken, heel inspirerend!


Volgens de beschrijving bij het papier is het verstandig om de ondergrond wit te verven, dat heb ik braaf gedaan met plakkaatverf, hoewel ik later in het filmpje hier niets over hoorde. 
Daarna begint het leuke werk, de boel beplakken. Ik heb hiervoor de Multi Coat - glans van CraftEmotions gebruikt, aangebracht met een kwast en het papier erop geplakt. Ik heb gekozen voor Natural Pebble Chains. Nog een glanslaagje met de coat erover en laten drogen.
Voor de greepjes heb ik houten kralen aan een stukje ijzerdraad geregen, een gaatje gemaakt (voordat ik het de lades beplakte) en vastgemaakt.
Op de lade met crispy lint heb ik een stukje van de kleur taupe geplakt. Op de lade met houten figuurtjes zie je een onderdeel van de die Vintasia - Round with Grid van Nellie Snellen.

Ik heb nog een ladeblokje staan en nog découpage papier liggen, dus ik kan nog even vooruit.
Natuurlijk kun je ook andere figuren of mdf bekleden met dit mooie papier.

Wie weet heb ik je op een idee gebracht. In de winkel van AnMaCreatief kun in ieder geval terecht voor alle materialen.

Have fun!

groetjes, Ellen


vrijdag 1 januari 2016

AnMaCreatief - challenge 52 - Bloemen


Allereerst wens ik iedereen een fantastisch mooi en creatief 2016!
Bij AnMaCreatief beginnen we het jaar gewoon weer zoals elke maand: met een nieuwe challenge! Dit keer is het thema Bloemen.

Ook afgelopen maand hebben we heel veel leuke, gezellige en fraaie inzendingen voorbij zien komen en met dit thema gaat dat vast weer lukken.

De prijs voor deze maand is deze mooie Creatable van Marianne Design: Petra's Large Corner.


De stempel Sweetheart van ScrapBerry's vind ik erg mooi en geschikt voor vele doeleinden. Het viel alleen niet mee om de bloemen echt goed afgedrukt te krijgen. Tig pogingen en dit was nog de beste, maar ik ben er nog niet helemaal tevreden.
Zoals jullie wel van mij gewend zijn inmiddels, heb ik gekleurd met derwents.
De materialen die ik verder heb gebruikt zet ik even voor je op een rijtje:

Linnenkarton van CraftEmotions - Antiek Grijs
DP van First Edition - Botanical Notes
Vivant Crispy Lint - beige
Distress inkt - Old Paper (langs de randen)
Memento Inkt - Rich Cocoa
Distresser


Natuurlijk hebben mijn teammaatjes ook prachtige voorbeelden gemaakt, allemaal te zien op het blog van AnMaCreatief en op hun eigen blog. Neem er eens een kijkje en laat je inspireren om ook aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer!

groetjes, Ellen