Pagina's

dinsdag 31 januari 2012

gepimpt

Zoals ik in mijn vorige bericht al meldde, heb ik gisteren een workshop gevolgd bij Mandy. We hebben een notitieboekje gepimpt, erg leuk om te doen. Maar ik wilde vooral het kleuren met Distress Inkt wel eens uitproberen en daar hadden we alle gelegenheid toe. En........ ik vind het superleuk om te doen, hellup! Want dat betekent dat ik naast de 7 kleuren die ik nu heb, nog wel wat meer kleuren wil, want ik ga dit zeker vaker doen.

Challenges:
AnMaCreatief - #4 Bloemen
PaperPlay - Lovely lace

groetjes, Ellen

zondag 29 januari 2012

HOERA

Vandaag laat ik een jongenskaart zien. Ik vind 'm zelf eerlijk gezegd wat saai, maar ja.....
Uitgangspunt voor de kaart is de challenge bij EKEF, waarbij je de keus hebt uit 6 kleuren om je kaart mee te maken. Bij mij is dit dus vooral blauw en groen geworden, alleen ziet het blauw er op de foto héél anders (donkerder), terwijl het in werkelijkheid toch echt op 'Surf Blue' lijkt.

gebruikte materialen:
DP - Avec
digi - Jerry kisses drummer - Pollycraft
letters - Kruidvat
brads - Kruidvat (?)

Challenges:
EKEF - #99 kleurensamenstelling
Cards for men - #2 Boys and their toys
NKU - #11 sketch
Nadia - #23 Jongenskaart

Vandaag verder weinig tot geen gefreubel. Straks komt mijn jongste broer met vrouw en kids, gezellig weer eens bijkletsen! En vanavond voor de buis om het schaatsen te kijken. 

Morgenochtend ga ik een workshop volgen bij Mandy (er is nog een plekje vrij!), we gaan een notitieblokje pimpen en ik ga eens kijken of kleuren met Distress inkt wat voor mij is. Heb er zin in!

groetjes, Ellen

donderdag 26 januari 2012

Eindelijk een lift

De Lift Challenge vind ik een heel leuke uitdaging. Tot nu toe heb ik nog nooit iets ingezonden: het kwam er niet van, geen inspiratie, niet het juiste papier en wat je nog meer aan smoezen kunt verzinnen :). Maar vandaag ben ik heerlijk thuis, het is prutweer, dus de perfecte dag om te freubelen. En jawel, ik heb een kaart gelift!
Heb heel wat DP, mallen en wat al niet meer in mijn handen gehad, maar met het uiteindelijke resultaat ben ik best tevreden.

gebruikte materialen:
DP - Art Talent
mallen/frames - Nellie Snellen
creatable cupcake - Marianne Design
tekst - TLC

Challenges: 
Secret Crafter Saterday challenge - #169 Food and/or drink
Creative Inspirations - #147 Anything Goes

Geweldig zoals jullie altijd weer de moeite nemen om een reactie achter te laten, blijft leuk om alles te lezen!

groetjes, Ellen

woensdag 25 januari 2012

'lekker schaatsen'

Buiten is het bepaald nog geen winter, gelukkig hebben we de kaarten nog ..... :)
Voor dit winterse kaartje heb ik de stempel 'Annie with skates'van Sugar Nellie gebruikt, die ik een tijdje terug bij Marianne gewonnen heb. Achter de stempel een foto, die ik van internet heb gehaald. De bloemen heb ik geplakt op een uitgerekt gaasje voor een nog meer winters geheel. Ik vind het wel een leukerdje zo!

gebruikte materialen:
DP - Papermania
embossingfolder - Provocraft
eline's alphabet - Marianne Design
lint - Xenos
bloemen - Kruidvat
tekst - Femke

challenges: 
Paperplay- ribbon every which way
Dutch Card Lovers - #123 gebruik een foto op je kaart
AnMaCreatief - #4 Bloemen
Simon Says Stamp - Anything Goes
AMEOKMD - Elfstedentocht/ijs

Fijne dag en tot blogs!


groetjes, Ellen

zondag 22 januari 2012

voor een meisje

Weer eens een kaart geborduurd, blijft leuk om te doen. Zoals jullie zien is het een geboortekaartje geworden. Het patroon is van Jenine Siemerink (Hobbyjournaal 80). Het 3D-plaatje komt uit een blokje van Studio Light. Ik heb geborduurd met DMC-garen en voor de finishing touch nog wat glimmersteentjes gebruikt.

Challenge: 
Creaïne scrap- en borduurblog: geborduurde kaart in roze.

groetjes, Ellen

dinsdag 17 januari 2012

Bedankt!

Eén van mijn nieuwe aanwinsten is een supermooi paperpad 'Origins' van Basic Grey . Mijn handen jeukten om ermee aan de gang te gaan. Met deze 'bedankt!'-kaart als resultaat. Achteraf had ik de stempel liever afgedrukt met 'Vintage Photo', had mooier bij het papier gepast. Alsnog doen was geen optie, want ik had alles al vastgeplakt :).

Gebruikte materialen:
DP - Basic Grey
stempel - Eline's Flowergirlz van MD
Derwentpotloden
bloemen - AnMaCreatief
vlinder - Joy! crafts
frames - Nellie Snellen & Spellbinders
tekst - word
Distress inkt - crushed olive

Challenges:
NKU - #10 sketch
Card Makin Mamas - something new (paperpad)
EHI - gebruik iets geponst
Divas by Design - #18 Thanks
Marianne Design - #47 Alles mag
Di's Digi Designs - Thank you card
AnMaCreatief - #4 Bloemen

En ik heb er weer een paar volgers bij: leuk! Ik hoop dat jullie met plezier mijn blog bezoeken. Ik doe mijn best om jullie niet teleur te stellen :)

gr
oetjes, Ellen

zondag 15 januari 2012

Magical

Allereerst een welkom aan mijn 2 nieuwe volgers: heel leuk dat jullie mijn blog vaker willen bezoeken.

Met het oog op de challenge bij 'elke Kaart een Feestje', oftewel EKEF, heb ik deze kaart gemaakt. Ik heb een digi van Pollycraft gebruikt uit de serie Swings and Slides - Enchant and Explore. De ster rechtsboven is gemaakt van een pijpenrager, zag dit staan in de laatste 'Cards Only'.
 
gebruikte materialen:
DP - Art Talent
digi - PollyCraft
derwentpotloden
foamfiguurtjes - Zeeman
lint - Xenos
tekst - Femke

Challenges:
EKEF - #97 Uit de verkleeddoos
Dutch Dare Card - For the Boys
Anything Goes - #58 Anything Goes
One Stitch At A Time - #96 Anything Goes

Vanmorgen voor het eerst sinds een halfjaar weer een eindje hardgelopen, het was/is er heerlijk weer voor en het ging best goed. Ben benieuwd of ik morgen spierpijn heb....
Ga nog even verder aan de freubel en zoonlief straks achter z'n PS3 vandaan halen, want hij heeft komende week 3 toetsen en dat gaat 'm niet worden zonder te leren. Beetje jammer dat ie het (meestal) niet uit zichzelf doet, ach ja pubers..... :)

groetjes, Ellen

zaterdag 14 januari 2012

Eens iets anders geprobeerd....

Een tijd geleden al weer heb ik bij Riet (Harikini) het tijdschrift Craft Stamper gewonnen. En daar staan hele leuke ideetjes in. Doordat ik vooral druk was met kerstkaarten had ik er nog niets mee gedaan. Inmiddels dus wel!
De kaart heb ik gemaakt voor Cynthia naar aanleiding van haar candy.  Ze heeft 'm - als het goed is - ontvangen, dus tijd om de kaart te showen!
Ik heb voor deze techniek eerst nog wat kleuren Distress Inkt aangeschaft om wat meer keuze te hebben. Tot deze kaart gebruikte ik de inkt eigenlijk alleen om randen mee te bewerken of een stempel eens met een andere kleur af te drukken.

De achtergrond van de stempel (van Crafty Notions, zat bij het  blad) heb ik gemaakt door 3 kleuren Distress Inkt op een stempelblokje aan te brengen, wat water erover te sprayen en dan over te brengen op papier. 
Ik heb een heel vel bewerkt en de beste versies gebruikt. Goed laten drogen en daarna het hoofd gestempeld. De lippen en oogleden heb ik met Derwents nog extra gekleurd. Met foamblokjes de afbeeldingen op papier bevestigd.
Ik vind het goed gelukt en smaakt zeker naar meer!Challenges:
Sundays With Crissy - Beat the Mid-Winter Blues
Anything Goes - #58 Anything Goes
My Mum's Craft Shop - # 39 Here come the girls

Ik ben benieuwd hoe jullie de kaart vinden!

groetjes, Ellen

donderdag 12 januari 2012

Grumpy old man....

Volgende week is mijn lieve vadertje jarig: 82 jaar wordt hij....pffff, waar blijft de tijd!
Nou slaat de titel helemaal niet op hem hoor, ten minste niet waar het 'grumpy' betreft. Het kwam bij me op toen ik deze stempel (met tekst) 'Gus Birthday - Recount' van Bugaboo Digi Stamps zag. Te leuk om niet te gebruiken; denk dat mijn vader het wel weet te waarderen.
Het DP is volgens mij van Art Talent (?),  knoopjes van AnMaCreatief, ronde tekst van Marit. Verder nog nietjes en een stukje sisal gebruikt.


Challenges:
Totally Gorjuss - #113 it's a sketch
Digital Tuesday - #142 Punch it Out!
Cute Card Thursday - #199 You're Having a Laugh

Tot de volgende keer maar weer!

groetjes, Ellen

zondag 8 januari 2012

New Baby

De laatste tijd ben ik mijn felicitatiekaarten voor geboortes aardig aan het rondsturen geweest, dus hoog tijd voor een aanvulling. Ik heb een - gekregen - afdrukje van Magnolia gebruikt en ingekleurd met Derwents. Ik weet niet waar het DP van is. Verder leuke embellishments gebruikt en een tekst van Marit.


Challenges:
Elke Kaart een Feestje - #96 geboortekaartje
Simply Magnolia - Celebrate
Just Magnolia - Anything Goes (buttons are new)
Magnolia Down Under - #128 Anything Goes
Digi Designs - All Things New
Magnolia-licious Highlites - Anything Goes
Totally Paper Crafts - sketch

Ik wilde eigenlijk ook nog een meisjes-versie maken, maar dat is er vandaag niet van gekomen. We 'moesten' de wand in de hal nog verfraaien met fotolijsten. En dat is gelukt! Was wel even werk, maar het ging van een leien dakje (en dat wil wat zeggen bij ons ☺)!


Vanaf morgen is alles weer (bijna) in het normale ritme. Daan heeft nog een studiedag (= vrije dag voor hem) en Floor gaat weer lekker naar school. Het huis kan na die vrije weken wel een beurtje gebruiken, dus ik weet wat me te doen staat (of niet natuurlijk)!

groetjes, Ellen

vrijdag 6 januari 2012

Eerste kaart van 2012

Na een paar heerlijk rustige weken, weer terug op het scrapfront. Hopelijk is iedereen de feestelijkheden goed doorgekomen. Ik in ieder geval wel. Lekker geluierd, uitgeslapen, veel gelezen, muziek geluisterd en gekeken (Serious Request en Top 2000 a gogo, altijd leuk).
Wat het scrappen betreft heb ik niet veel gedaan, af en toe geblogd en wat nieuwe spulletjes gekocht van mijn Sint-kadobon en verjaardagsgeld, maar ook nog e.e.a. via het net besteld. Ben dus weer heel wat van plan!

De afgelopen dagen ook druk bezig geweest met speuren op het web naar banen: mijn contract loopt tot 1 januari 2013, weliswaar nog een heel jaar, maar ik wil gewoon snel iets anders vinden: ik sta nu op Linkedin en heb mijn profiel op verschillende banensites geplaatst. En nu maar hopen dat het iets oplevert!
Mocht jullie iets ter ore komen (in Zuid-Holland, het moet natuurlijk wel leuk blijven ☺): ik hoor het graag!

Mijn eerste kaart van 2012 is een verjaardagskaartje voor mijn nichtje Roos: 3 jaar wordt ze al weer.
Ik heb de kaart gemaakt aan de hand van de laatste sketch van Sketch Saterday. De stempel van Me to You heb ik voor het eerst gebruikt en gekocht bij AnMaCreatief.
Gebruikte materialen:
stempel Me to You - AnMaCreatief
frame - Nellie Snellen
DP - Kruidvat
lint - Xenos
foambloemen - Zeeman
tekst - Femke
glitterlijm - glamourliner -rhinestones

Challenges:
Sketch Saterday - #188
I did it Creations - # 88 Anything Goes
The Crazy Challenge - # 100 Party
Papertake Weekly - Anything Goes
Simon Says Stamp - New Something
My Mum's Craft Shop - #38 Something New
Fashionable Stamping - #12 Anything Goes using your new stash

Ben natuurlijk weer benieuwd hoe jullie het kaartje vinden! Ik heb de laatste weken weinig geblogd, maar ga jullie vanaf nu weer in de gaten houden :)

groetjes, Ellen