Pagina's

zaterdag 29 oktober 2011

opdracht voltooid!

Zoals ik gisteren meldde, heb ik voor dit weekeinde een opdracht voor het maken van een kaart. Nou, en dat ging sneller dan verwacht! Want de kaart is al af.
Eén van de medewerkers van Albert is zwanger en daar hoort natuurlijk een felicitatie bij. Dus vroeg hij of ik die wilde maken, met voldoende ruimte voor alle namen van de afdeling. Leuke uitdaging natuurlijk!
Eerst op zoek naar een passende stempel, in dit geval een digi (The Question) van Karen's Doodles. Ik heb de afbeelding gekleurd met Derwents, de randen beïnkt en in de hoeken ook nog gestempeld.
Het papier is van Eline's Winter Huis - Happy & Bright en heb ik van dochterlief gekregen. Voor de tekst heb ik eerst alfabetletters op internet gezocht, allemaal opgeslagen (want ze komen vast nog wel eens van pas) en vervolgens op de achterkant van het DP geprint, want ik wilde geen zichtbare zwarte randjes. De bloemen zijn van de HEMA. De binnenkant heb ik niet bewerkt, alleen een vlindertje en uiltje uit het DP gemaakt en geknipt, want de heren en dames willen daar van alles kwijt.


Challenges:
Karen's Doodles: #86 Letters
Cute Card Thursday: #188 Sketch Time
Sweet Stampin': Anything Goes
Anything Goes: #52 To the Letter

Ik heb de kaart zojuist aan Albert laten zien en hij is goedgekeurd! ☺

groetjes, Ellen

vrijdag 28 oktober 2011

vintage kerstkaart

Uitgangspunt voor mijn volgende kerstkaart is de challenge bij Marianne Design: maak een vintage kerstkaart.
Ik vind dit papier van Studio Light wel een vintage uitstraling hebben, en ik heb geprobeerd ook de stempel dezelfde vintagekleuren te geven o.a. door niet met zwarte inkt te stempelen maar met Vintage Photo. De randen van het rode papier gedistressed. Het 'hoekje' heb ik gemaakt met een mal van Nellie Snellen. De tekst is een stempel van Action.
Dit keer zijn de pareltjes met de Perlen-pen niet echt mooi geworden. Ben nog even zoekende naar de beste aanpak wat dat betreft.

Challenges:
Marianne Design: # 41 vintage kerstkaart
Papertake Weekly: sketch
Simon Says Stamp: Anything Goes
Crafts and Me: #58 Winter Blues
Christmas stampin' All Year Long: Jingle All the Way

Dit weekeinde ga ik een kaart 'in opdracht' maken, jaja..... :)
Het resultaat krijgen jullie natuurlijk te zien!

groetjes, Ellen

dinsdag 25 oktober 2011

(vooral) blauwe kerstkaart + prijs!

Voor deze kaart heb ik het DP-papier van Kruidvat gebruikt (Art Talent). Mooi papier voor een leuke prijs.
De stempel heb ik vorig jaar gekocht bij Action, maar had 'm nog niet gebruikt. Natuurlijk weer gekleurd met Derwents en geplakt op geëmbost papier, waarvoor ik mijn nieuwe embosfolder heb gebruikt.
De grote ijskristal/sneeuwvlok heb ik gekregen van mijn lieve blogvriendin Helen.
Voor het eerst heb ik ook een perlen-pen gebruikt, het is nog even uitproberen, het ziet er nog niet optimaal uit, maar het werkt super. De tekst komt ook uit het papierblok.


Challenges:
Sketch Saterday: # 178
Phindy's Place: #78 Blue Christmas
Christmas Inspirations: #35 Die cuts or Punches
Creative Inspirations: #134 Monochromatic

Op naar de volgende kerstkaart!

Ik heb overigens nog het tijdschrift Craft Stamper gewonnen bij Harikini/Riet. Omdat zij daar voor het eerst met een artikel in staat had zij een candy uitgeschreven met als prijs het blad.
Ik ken het blad niet, dus een uitgelezen mogelijkheid om er kennis met te maken. Neem ook eens een kijkje op haar blog, Riet maakt bijzondere creaties én heeft sinds kort met haar dochter een winkel in Tilburg. Op de foto's ziet het er prachtig uit, jammer dus dat ik niet echt in de buurt woon, maar jij misschien wel!

groetjes, Ellen

zondag 23 oktober 2011

Have fun

Vandaag een verjaardagskaart gemaakt, dit keer voor Bente, dochter van vrienden van ons.
De digi komt uit de serie Sonny Honeycloud van Polly Craft: erg leuk vind ik deze, lekker stoer.
Ik heb Sonny ingekleurd met Derwents. De rand heb ik lichtjes met paarse inkt aangezet. Voor de kaart heb ik verder papier gebruikt van Papermania (Aqua Paper Pack). Verder nog bloemen gemaakt met mallen van Joy! Crafts. De tekst is geprint op een mal van Nellie Snellen.


Challenges:
Pollycraft Monday:  #115 Girls, Girls, Girls
Sweet Sketch Wednesday: #124
Totally Paper Crafts: #89 Layer upon Layer

Was het weer voor vandaag, tot de volgende keer!

groetjes, Ellen

zaterdag 22 oktober 2011

Snelle kerstkaart


Dit kaartje heb ik afgelopen week gemaakt, gaat supersnel (als je eenmaal het papier en de afdruk bij elkaar hebt gezocht, dat dan weer wel)!
Bij Karen's Doodles is de uitdaging: maak een kleine kaart van 10 x 10 cm. Aangezien  ik veel kerstkaarten wil maken kan ik met deze eenvoudige layout  mijn voorraad gestaag laten groeien en het levert leuke kaarten op.
Ik heb gekozen voor een stempel van het Kruidvat, want op het moment dat ik de kaart maakte lag de webshop van KD eruit, dus kon ik niet even shoppen voor een leuke kerststempel.
Het dp is van Studio Light. De binnenkant van de kaart nog enigszins aangekleed m.b.v. mallen van Nellie Snellen en een stempel van Marianne Design.

Tot de volgende kaart en ik kijk weer uit naar jullie reacties!

groetjes, Ellen

vrijdag 21 oktober 2011

Nou vooruit....eentje dan!

Eigenlijk heb ik helemaal niets met Halloween. Maar ja, ik zie zo veel leuke kaartjes voorbij komen, dat ik toch - voor deze ene keer - ook een Halloween-kaart heb gemaakt.
Omdat ik er niets mee heb, was het ook driftig zoeken naar papier, plaatjes e.d. om te gebruiken. Uiteindelijk heb ik wat de plaatjes betreft alles van internet geplukt. De tekst heb ik via de site Free Digital Stamps. Het heksje is ingekleurd met Derwents. De figuurtjes aan de bovenrand zijn gemaakt met malletjes van MD.


Challenges:
Alles met en over kleuren met Derwents: #20 Halloween
Diva's by Design: #13 Something spooky
Papertake Weekly: Halloween inspired colours
The Crazy Challenge: #89 Halloween
Card Makin Mamas: #31 Halloween

Best leuk....voor een keertje ☺!

groetjes, Ellen

dinsdag 18 oktober 2011

Girly

Even van de kerstkaarten afgestapt en een felicitatiekaart gemaakt. Voor een meisje, maar dat is wel af te zien aan de kleurtjes.
Ik heb een digi gebruikt van Di's Digi: Little Mo and Kitty. Het muurtje heb ik er bij getekend.
Verder heb ik papier gebruikt van BoekenVoordeel, lint, mallen van Joy! Crafts voor de bloemen en de knopen, glimmertjes en een tekstdigi van Femke.
De kleuren komen wat flets over op de foto. In het eggie is het wat rozer en sprekender hoor ☺!


Challenges:
Digi Designs: Girly Creations
Nadia's Challenge: # 16 Recept
AnMaCreatief: # 1 Sketch
Creaïne: Verjaardag (scrapkaart)

Verder ben ik gisteren vreselijk verwend. Albert en Floor gingen een middagje shoppen in Den Haag en Floor bedacht dat ze wel even bij Pipoos naar binnen konden gaan voor mij, de schat. Daar heeft ze allemaal leuke spulletjes uitgezocht. Leuk, leuk, leuk!!!!


Gezellige dag allemaal!

groetjes, Ellen

vrijdag 14 oktober 2011

just a little (herfst)note....

Er zijn heel wat challenges met herfst als thema. En omdat ik toch ook voor de volgende maand nog een paar kaarten nodig heb, vind ik het leuk om hiermee aan de slag te gaan, tussen de kerstkaarten door.
Onlangs heb ik het mooie papier gekocht van Simple Stories: Generations. Heel mooi papier, Er zitten ook label-achtige vellen in, waar ik hopelijk ook snel iets moois mee ga maken. M'n hersenpan is hierover nog driftig aan het nadenken☺.
De kleuren vind ik wel bij de herfst passen, dus vandaar dat ik het voor deze kaart heb gebruikt.
Achteraf had ik Tilda beter op kraft of wat donkerder papier kunnen doen, want nu vind ik eigenlijk haar achtergrond wat te licht. Heb dat proberen te doorbreken in de hoekjes, maar dat is niet zo'n succes. Alles zat al vastgeplakt, dus ik laat het maar zo.
Verder een van mijn nieuwe mallen van Joy Crafts gebruikt voor het vlindertje, de blinkertjes gekocht bij Blokker en de grappige slak komt uit een box van Kars.
De tekst heb ik zelf gestempeld op ook weer zelf met 'n stempeltje en 'old paper'-inkt bewerkt papier.


Challenges:
Sketch Saterday: # 176 Sketch
Duymelot: Herfst met een Magnolia
Scrap & More: Herfst
Just Magnolia: Distressing
Simpy Magnolia: Autumn Colours

Ik kijk weer uit naar jullie reacties en ook voor eventuele tips en zo houd ik mij aanbevolen!
Geniet van het weekeinde, het beloven mooie dagen te worden...

groetjes, Ellen

woensdag 12 oktober 2011

'tweet, tweet....'

Ik ben helemaal into de kerstkaarten. Afgelopen weekeinde heb ik er een paar gemaakt (bijna af) en gisteren bezig geweest met deze kaart. Vind 'm zelf erg leuk geworden!


De kaart is gemaakt aan de hand van de sketch bij Nederlandse Kaartenuitdaging, met daarbij de opdracht minstens één dier op de kaart te gebruiken.
Het DP is uit het blokje 'Season's Greetings' van Echo Park, heel mooi dubbelzijdig papier. Voor de bloemen (mal van MD) heb ik papier van Art Talent gebruikt. De mand met appeltjes is een stempel van Bildmalarna. Het vogeltje is een digi van Sliekje. Beide ingekleurd met Derwents en de randen aangezet met inkt. Nog een kerstboomponsje gebruikt en afgemaakt met een tekststempel van Kruidvat.

Challenges:
Nederlandse Kaartenuitdaging: #3 sketch
Raise the Bar: # 78 Furry Friends
Totally Paper Crafts: # 87 Animals
One Stitch at A Time: # 83 Anything Goes
Papertake Weekly: Get In Shape
Christmas Inspirations: Birds or Flowers


Ik had dit weekeinde ook een paar kaartjes naar Paulette van TLC gestuurd, omdat ik vooral haar teksten al een aantal malen op kaarten heb gebruikt en ze het leuk vindt als je je creaties toestuurt. Ze heeft twee kaarten van mij op het TLC-blog gezet (hier dus): leuk om te zien, al zeg ik het zelf ☺.

Straks een paar uurtjes werken en wie weet vanmiddag weer aan de freubel. Tot horens!

groetjes, Ellen

zaterdag 8 oktober 2011

herfstkaartje in 3D

Vandaag was het echt een dag om een herfstkaartje te maken. Kan me nauwelijks voorstellen dat ik vorig weekeinde nog heerlijk aan de bbq zat....
Ik heb eigenlijk niet zo veel papier in echte herfsttinten. Ik grijp steeds terug naar één van de vintage papierblokken van Action. Dus ook bij dit kaartje.
Ik heb het papier langs de distresser gehaald en de randen bewerkt met inkt. De afbeelding is er eentje in 3D. Het is een plaatje uit het blok Sarah Kay van Studio Light (Action). Doordat het papier al druk genoeg is heb ik de extraatjes beperkt tot een beetje sisalstro en de tekst van TLC, geprint op een stukje behang.


Challenges:
Nadia's challenge: #15 Herfst in 3D
Truly Scrumptious: # 67 Distressing
PaperPlay: Autumnal colours
Pink {Ink} Sketch: Sketch #7

Morgen belooft het weer al niet veel beter te worden. Dus dat wordt weer heerlijk freubelen of verven, want we gaan de gang aanpakken. Het verven doen we zelf, de lambrizering die erin komt laten we doen door de vakman, want zo handig zijn we nou ook weer niet en het scheelt een hoop tijd (die ik dan weer kan gebruiken voor mijn kaarten ☺).

groetjes, Ellen

geborduurde kaart

Naar aanleiding van mijn ingestuurde kaart voor de vorige challenge, mag ik deze maand gastdesigner zijn bij EHI borduurkaarten. De uitdaging voor deze maand is Kerst.
Zelf kom ik maar zo af en toe aan borduren toe. Het is leuk om te doen, maar kost wel veel meer tijd dan een scrapkaart, bij mij in ieder geval wel ☺.
Het patroon voor de kaart heb ik uit Hobbyjournaal 68 en is van Theadora Donkersloot. Ik heb geborduurd met Metallic-draad van Madeira (superirritant om door het oog van de naald te halen, grrr....) en met DMC. De afbeelding heb ik van internet geplukt. Het DP is van Studio Light en heb ik gebruikt voor de kerstboompjes rondom en achter het plaatje.
Zoals gezegd: leuk om te doen, maar ik denk niet dat veel van mijn kerstkaarten er zo uit gaan zien. Tenzij ik tijd over heb natuurlijk......


Waag vooral ook eens een poging en doe mee met de nieuwe challenge bij EHI borduurkaarten. Het is toch geen weer om iets anders te doen.....

groetjes, Ellen

woensdag 5 oktober 2011

En de volgende kerstkaart is af....

De challenge van Marianne Design is dit keer een bingokaart. Ik heb gekozen voor de combinatie 'lint - knopen - parels'. Het is ook de bedoeling dat je een stempel of knipvelplaatje van MD gebruikt.
Voor deze kaart heb ik de leuke stempel uit de serie Eline's Toddlers gebruikt en deze ingekleurd met Derwents. Het papier van Studio Light is verkrijgbaar bij de Action, maar ik heb deze kerstserie 'gewoon' bij de plaatselijke hobbywinkel gekocht (voor de Maassluizers onder ons: die in de Reigerstraat, ben ff de naam kwijt). Het zijn echt geweldige papierblokken, mooie kleuren en dessins.
De creatable is er ook eentje van MD. De knoopjes gemaakt uit malletjes en de tekststempel is van Kruidvat. De randen van de stempel heb ik nog wat aangezet met 'vintage photo'.


Challenges:
Marianne Design: #39 Bingo (lint - knopen - parels)
Christmas Challenges {with sketches}: # 10
EHI scrapkaarten: Kerst
Papertake Weekly: Anything Goes
Divas by Design: #12 button up

Dit keer ging alles overigens van een leien dakje ☺!


groetjes, Ellen

dinsdag 4 oktober 2011

theezakkaartje

Op het blog van CreaMiep staat een leuke challenge: maak een theezakkaartje. Compleet met patroon en werkbeschrijving, dus dat moet lukken. Het is ook helemaal niet lastig, ware het niet dat ik erin ben geslaagd om tig keer verkeerd te meten, te knippen, te snijden, te plakken enz.. Dus al met al is het een hele onderneming geworden. Het liefst had ik de hele boel in de prullenbak geschoven, maar heb dat toch maar niet gedaan.Ik heb DP gebruikt van de Action. De gezellige stempel - ingekleurd met Derwents - is van Art Talent en het theezakje komt uit de keukenla. Ik had eigenlijk nog een lint willen gebruiken om het kaartje mee te sluiten, maar ook dat ging mis. Ik had - heel handig - het papier al vastgeplakt, dus het lint kon er niet meer achter☺.

Challenges:
CreaMiep: maak een theezakkaartje
Challenges for You: verpak een kleinigheidje

groetjes, Ellen

zondag 2 oktober 2011

herfstig kaartje

Ook zo genoten van het weer dit weekeinde? Bij deze temperaturen  valt het niet mee om je in de herfst te wanen: het is dat de blaadjes verkleuren, maar anders....
Voor deze kaart ben ik uitgegaan van de challenge bij Girlscardsworld met deze inspiratiefoto:


          

Het papier dat ik gebruikt heb komt uit een knutselblok van het Kruidvat en vind ik wel herfstige kleurtjes hebben en er staan in ieder geval paddenstoelen op. Tilda tussen de herfstbladeren maken het herfstige kaartje compleet. Ik heb - als altijd - ingekleurd met Derwents. De tekst heb ik op blaadjes geprint, ziet er wel leuk uit zo. Het vlindertje en de losse paddenstoel komen uit het tijdschrift 'Creatief met kaarten' uit 2003 (ach ja, wie wat bewaart...) Het kant heb ik gekocht bij Intratuin.


Challenges:
Girlscardsworld: inspiratiefoto
Just Magnolia: sketch
Simply Magnolia: Autumn colours
Totally Papercrafts: Autumn
It's a Magnolia Challenge: herfstkaartje met Magnoliastempel

Tot de volgende keer maar weer!

groetjes, Ellen